Home » Nyheder » - Det handler om at se muligheder i samarbejde på tværs

- Det handler om at se muligheder i samarbejde på tværs

Mette Lund Kristensen er forskningsleder på Institut for Marketing & Management i Odense. Torben Andersen er institutleder på Campus Slagelse. Deres forskningsgrupper har et overlap i form af forskere, der beskæftiger sig med ledelse.

I forhold til strategitankerne om, at der ikke kan sidde miljøer med overlap eller miljøer uden tilstrækkelig kritisk masse, har Mette Lund Kristensen og Torben Andersen mødtes for at tale om muligheden for at et indlede et samarbejde.

– Vi skal finde ud af, hvordan vi kan få det bedste ud af det her samarbejde. Samtidig er ens forskning meget en del af, hvem man er, så det er folks daglige liv, vi skal arbejde ind i en ny kontekst. Det skal vi være bevidste om, og derfor skal vi ikke tvinge tingene igennem, siger Mette Lund Kristensen, som vi traf på kontoret umiddelbart efter den første snak.

Hun understreger, at hendes forskningsgruppe er glade for muligheden.

– Vi vil gerne være med til at beslutte, hvordan tingene skal være – hellere være med end at blive kastet ind i noget, man ikke kan se sig selv i, siger hun.

Vil udfylde tomrum
Det interessante er også at finde ud af, hvilke forskningsområder grupperne dækker tilsammen – og hvad lignende grupper på andre universiteter dækker.

– Vi vil jo gerne finde et sted, hvor der mangler relevant forskning, og dermed måske være i stand til at fylde et tomrum. Det vigtigste er, at vores grupper nærmer sig hinanden, og at vi ikke forsøger at presse den ene gruppes vaner og tænkning ned over den anden. For så kan vi komme til at skabe et os og dem. Det er vigtigt, at vi står sammen og finder vores ben i en eventuelt ny gruppe, siger Mette Lund Kristensen.

De to har planer om endnu et møde, hvor de vil tale videre om muligheden for samarbejde.

Tags: